Forum Akordeonowe

Forum Akordeonowe => Akordeon od A do Z => Wątek zaczęty przez: folk w 21 wrz 2014, 17:35

Tytuł: Jak w MuseScore wstawić symbol rejestru akordeonu?
Wiadomość wysłana przez: folk w 21 wrz 2014, 17:35
Jak w MuseScore wstawić symbol rejestru akordeonu?
Tytuł: Odp: Jak w MuseScore wstawić symbol rejestru akordeonu?
Wiadomość wysłana przez: dobies1991 w 21 wrz 2014, 19:34
1. Musisz mieć włączoną paletę (klawisz F9 lub widok=>paleta)
2. zakładka "symbole" => wybierasz to kółko które jest podzielone na 3 lub 4 części)
3. Przenosisz to kółko nad pierwszy takt, i wstawiasz do niego kropki które oznaczają rejestr (z tej samej zakłkładki w palecie)
4. nanosisz kropkę na to kółko wstawione wcześniej, jednak wstawia się ona na jego brzeg więc musisz je przenieść
5. gotowe:) (używam muse score 1.3, ale wersji beta 2.0 też jest)
Tytuł: Odp: Jak w MuseScore wstawić symbol rejestru akordeonu?
Wiadomość wysłana przez: folk w 21 wrz 2014, 19:41
Mam wersję beta 2.0. W zakładce "symbole" jest u mnie tylko "Diagram akordu". Może to trzeba jakoś zaimportować do zakładki "symbole"?
Tytuł: Odp: Jak w MuseScore wstawić symbol rejestru akordeonu?
Wiadomość wysłana przez: dobies1991 w 21 wrz 2014, 20:00
Tak Shift i F9 lub widok=>konfigurator palety tam już są gotowe symbole odpowiednich registrów i nie trzeba się bawić w żadne kropki :)
Tytuł: Odp: Jak w MuseScore wstawić symbol rejestru akordeonu?
Wiadomość wysłana przez: folk w 21 wrz 2014, 20:03
Dzięki! :)