dużo sprzętu przetestowałem i kiedy ktoś mi poradził, żeby kupić np jeden aktywny dobrej klasy, pozniej za jakiś czas kolejny, zamiast kupować kiepskiej klasy zestaw. A mixer to już taki duży wydatek nie jest. Ja teraz mam 3 aktywne góry i jeden aktywny subbas. Aktywne , maja taka przewagę, ze można jes łatwo spinać w zestawy,lub np jeden na mniejsza Imprezę. Ale każdy ma swój na granie. Do małych imprez domowych używam kina domowego szajsunga 300 R.M.S mocy z aktywnym ( widać listwe, na moim nagraniu z kolędy w srod nocnej ciszy). Na domowe imprezy wystarcza, a jak trzeba, to jest na czym ogladac film rownierz.
Mam akurat przeciwne zdanie. Ale jak mówią : jeden Kaśkę drugi Maryśkę.....
Pasywna kolumna - jeden kabel, aktywna - dwa kable, 4 aktywne - 8 kabli zamiast 4, do tego przedłużki z zasilaniem, problem z opóźnieniem, różnie "gadające" kolumny, ustawienie parametrów każdej kolumny oddzielnie itd....
Graliśmy kiedyś na układzie 2+2 do tego 2 kolumny w połowie sali i 4 odsłuchy. Gdyby to były aktywne to byłoby 10 kolum= 20 kabli. Jak dla mnie trochę za dużo. U nas w domu kultury do nagłośnienia sali używali 4 kolum plus dwa odsłuchy. Teraz mają 8 kolum aktywnych i po każdej imprezie taką jazdę od ludzi że poezja....

Dzięki za rady i już namierzyłem tego Berhingera. Cena nie jest aż tak powalająca 400 zł to niewielka różnica ale jeżeli jakość jest lepsza to się opłaca. Jak już sprzęt będzie zakupiony to wrzucę fotki a tak na marginesie Kumar jakich używasz słuchawek i mikrofonów?
Potrzebujesz nagłośnić sam akordeon czy potrzebujesz "puścić" nagłośniony akordeon na kolumny ?
Skytec to taki sprzęt do domowego karaoke. 120 wat to niewiele ale możesz wsadzić pena z podkładami i śpiewać. W Behringerze tego nie masz ale masz za to : efekty które możesz dodać, eq 7 poz, zasilanie phantom na mic pojemnościówkę, insert na mic i większą (trochę) moc na kolumnach.