dziękuję Marcel, SamMuz, temat jest rozwojowy i pewnie można zrobić to i inaczej i zagrać lepiej, poszukać innej harmonii i brzmień.
Kilka słów o tym jak powstało opracowanie:
po przesłuchaniu spróbowałem zagrać kilkakrotnie, po czym rozpisałem w Musescore pełną partyturę,
w podstawowej ścieżce to co zapisane nagrałem razem z basem, druga ścieżka to akompaniament akordów zagranych przeze mnie z funkcji, ta ścieżka nie jest rozpisana w nutach zatem można ją formować dowolnie (w zasadzie improwizacja) - tu także w jednym kanale gdzieniegdzie uderzenie basu
i w drugim akord w dyszkancie, trzecia warstwa to sekcja rytmiczna wygenerowana przez Pedrosa (dzięki wielkie), na podstawie rozpisanych nut, bas, gitara i perkusja, sekcja brzmi dość naturalnie,
z tego co wiem, program korzysta z sampli prawdziwych brzmień w odpowiednim stylu a nie generuje brzmień syntetycznych.
najwięcej czasu poświęciłem na ogranie, trochę na próbki brzmień, samo nagranie było już powiedzmy frajdą, dobrze się bawiłem, pominę milczeniem trudności jakie sam sobie stworzyłem, utwór polubiłem i myślę, że go rozwinę:).