Autor Wątek: Akordeon Cyfrowy do szkoły muzycznej II stopnia i na akademię muzyczną  (Przeczytany 3236 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Metthers

• *
Czy jeśli kupię akordeon cyfrowy ROLAND (3), to czy będę mógł grać na nim na konkursach, w szkole muzycznej II stopnia i na akademii muzycznej? Znalazłem regulamin jednego konkursu na internecie (tylko to mi się udało znaleść w internecie) dot. szkoły muzycznej I i II stopnia i pisało w nim, że dopuszczalne jest granie na akordeonie cyfrowym. WIe ktoś może, czy będę mógł na nim grać i się uczyć? Bardzo proszę o szybką odpowiedź! :)

Offline Marcel

• Administrator
Zapytałem o to p. Mirosława Kotelczuka.

Oto jego odpowiedź:

W Giżycku  prawdopodobnie będzie taka kategoria (tam jest właśnie konkurs muzyki rozrywkowej) - nagrodami często właśnie były Rolandy, ale trzeba sprawdzić u organizatora. W Sanoku są wszystkie kategorie w tym amatorska (solowa i zespołowa) i rozrywkowa i też zespołowa w składzie mieszanym z akordeonem. Też to trzeba sprawdzić u organizatora, bo na tych edycjach na których byłem pojawiały się (co prawda nie za często ale jednak), syntezatory, elektryczne gitary, jakieś samplery,,,,akordeonu jeszcze nie spotkałem ale też w regulaminie nie jest napisane że nie można, W klasycznych kategoriach  - nie,,,tak przynajmniej było do tej pory.

Offline Metthers

• *
A jak z nauką? Będe się mógł uczyć na tym akordeonie w szkole muzycznej II stopnia i na akademii muzycznej?