Autor Wątek: Ciguli  (Przeczytany 3960 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marcel

• Administrator
Ciguli
« 13 paź 2015, 10:32 »

Offline Murathan

• Gość zagraniczny
    • Akordeon YouTube
Odp: Ciguli
« Odpowiedź #1, 13 paź 2015, 10:53 »
Ciguli był rumuński Cygan. Mieszkał w Stambule. Znany z zabawnych piosenek. Ale gra bardzo dobrą akordeonie. Zmarł w roku 2013. Kolejne wideo. https://www.youtube.com/watch?v=poqnNJ3VrZA  [piwo]

Offline Jurek_klodzko1

• VIP
« Odpowiedź #2, 13 paź 2015, 15:29 »
Bardzo dobra muzyka. Folklor jest czymś wyjątkowym bez względu na rodzaj muzyki  [akordeon]

Offline omega77

• VIP
    • Andrzej Saczyna
« Odpowiedź #3, 13 paź 2015, 20:41 »
Paluszki śmigają, że aż miło. Ci" południowcy"lubią szybkie tempo, no i potrafią zagrać. Szczególnie jest mi bliska muzyka bałkańska. Gram jeden kawałek " Użicko kolo". Zabieram się za niego dopiero po solidnej rozgrzewce. Dlatego nie dziwi mnie , że Murathan lubi "ostro" pograć, ma to w genach.

Offline Murathan

• Gość zagraniczny
    • Akordeon YouTube
« Odpowiedź #4, 13 paź 2015, 20:55 »
Lubię muzykę rumuńską ludową, ale nie podoba mi się dużo bałkańskiej muzyki. Lubię muzykę energetyczną. Także rytmiczne style. Ale ponieważ jestem absolwentem konserwatorium, mogę zmieniać style, ale ogólnie lubię duży dźwięk (master) na akordeonie.  ;D ;D ;D [toast] [akordeon]

Bardzo dobra muzyka. Folklor jest czymś wyjątkowym bez względu na rodzaj muzyki  [akordeon]
I prawie wyglądał każdy muzyki krajach. Rosyjski i Klezmer (żydowska) jest bardzo odpowiedni na akordeon dla mnie. Muzyka polska i ukraińska są podobne do muzyki rosyjskiej siebie. Turcy zna rosyjski folk i kilka pieśni żydowskich są Pop w 1960-1980, tak więc jej podobnej muzyki tureckiej.

Słynny zabawna piosenka Ciguli jest. Jeśli możesz się uśmiechać.  :P
https://www.youtube.com/watch?v=fX1U7iRjm50

Jestem korygowania coś. Ciguli bułgarski cygańskiej.