Autor Wątek: Autumn in Paris - muz. Frank Marocco  (Przeczytany 591 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline yanco

• VIP

Offline Pedros

• VIP
    • Mój kanał na YT
Odp: Autumn in Paris - muz. Frank Marocco
« Odpowiedź #1, 04 wrz 2023, 09:13 »
Brawo za opanowanie tego opracowania. Nie należy do łatwych, prostych i przyjemnych. Sam kiedyś próbowałem ruszyć z tematem, ale zabrakło mi kilku rzeczy, w szczególności zaangażowania popartego solidną pracą. Tym bardziej  [brawo] [brawo] [brawo]

Offline yanco

• VIP
« Odpowiedź #2, 04 wrz 2023, 09:50 »
dziękuję Pedros, tak, temat trudny, mógłby być przyjemny, lekki w interpretacji, odsłuchu, bo w nim wielka emocja i wszystko z klimatów, wirtuozerii autora czyli Franka Marocco (nuty nie są opisane ale zakładam, że aranz także jest Jego), mógłby... może za jakiś czas, bo wiadomo, że takich tematów nie gra się efektownie po kilku dniach obcowania - za jakiś czas... gdy zadomowi się w duszy i palcach. Wspomnę, że posłuchałem kilku dostępnych interpretacji, i owszem kilku mistrzowskich, bo wstęp daje szanse na popis wirtuozerii (zwłaszcza w wykonaniu wirtuozów ze wschodu), niestety nie znalazłem wykonania Autora, ale jakoś przy całym szacunku mnie nie ujęły więc próbowałem to usłyszeć po swojemu na ile mnie było stać. Mam nadzieję za jakiś czas... usłyszeć ponownie  [akordeon]

Offline Arkadiusz

• VIP
« Odpowiedź #3, 04 wrz 2023, 22:21 »
Super Yanco, wszedłeś już na etap, kiedy poruszasz się między "stylami" aranżu (A.T i F.M) bardzo swobodnie, wtapiając się interpretacją w klimat i zamysł każdego autora. To wielka sztuka i świadczy o potencjale wykonawczym. Oby tak dalej, będzie się działo.... :) [brawo] [brawo] [brawo] [akordeon]

Offline yanco

• VIP
« Odpowiedź #4, 06 wrz 2023, 11:12 »
:) Arkadiusz dziękuję, kolejny szczebelek... i więcej odpowiedzialności, więcej emocji i frustracji, więcej potu, hałasu i w ogóle, a pulpit się ugina, ale co tam, jak nie spróbuję to się nie dowiem  [akordeon]

Offline Pedros

• VIP
    • Mój kanał na YT
« Odpowiedź #5, 27 kwi 2024, 18:57 »
Również spróbowałem tego pięknego tematu. Trochę mi to zajęło, ale było warto  8)

Autumn in Paris -- jazz accrodion
https://youtu.be/SobXpVh3coE

Offline elmaz

« Odpowiedź #6, 28 kwi 2024, 18:22 »
 [brawo] [brawo] [brawo]