Autor Wątek: Esta Tarde Vi Llover - Armando Manzanero  (Przeczytany 259 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline yanco

• VIP
« Ostatnia zmiana: 02 mar 2023, 09:44 wysłana przez yanco »

Offline Arkadiusz

Odp: Esta Tarde Vi Llover - Armando Manzanero
« Odpowiedź #1, 03 mar 2023, 10:04 »
Yanco, te aranżacje Tomasiego w Twoim wykonaniu można spokojnie zgrać na pendrive'a i zapakować w domowe hi-fi. Poziom prezentacji nie do odróżnienia od wykonań zawodowych muzyków [brawo] [brawo] [brawo]

Offline yanco

• VIP
« Odpowiedź #2, 03 mar 2023, 17:34 »
Arkadiusz dzięki za miłe słowo:),  [toast] czy wolisz  [piwo]

W istocie takie notatki zawierają kilka "zawodowych" elementów takich jak: zdecydowanie akordeon, kompozycja, aranżacja, czasem trafny podkład, może już nie tak bardzo zawodowy ale jednak niezłej jakości osprzęt rejestrujący w miarę okiełznany po miesiącach testów.

Na końcu yanco, któremu czasem lepiej, czasem gorzej coś się uda zagrać, nagrać i nie zawsze relaksowo, choć siermiężnej pracy nie widać, ale bywa przyjemnie i o to w tej "zabawie" chodzi.
Nauka i przyjemność a kiedy jeszcze ktoś powie, że da się tego słuchać to miód:)

Przygoda z akordeonem to najlepsze co mogło mnie spotkać u progu "złotej jesieni".

Offline SamMuz

• VIP
« Odpowiedź #3, 03 mar 2023, 20:13 »
Pięknie napisałeś yanco. Słuchanie Twojej muzyki, jak i czytanie tekstów komentarzy sprawiają mi wielką przyjemność. Też jestem "u progu złotej jesieni" i akordeon daje mi dużo satyswakcji. Pozdrawiam.

Offline maz63

• VIP
« Odpowiedź #4, 03 mar 2023, 22:13 »
Miód na moje uszy yanco
Dziękuję 🙂

Offline Andrea Martelli

• VIP
« Odpowiedź #5, 04 mar 2023, 11:35 »
 :) Brawo yanco Twoje wykonania to już pełne zawodowstwo,Pozdrawiam. :) [brawo] [toast]

Offline yanco

• VIP
« Odpowiedź #6, 04 mar 2023, 14:22 »
dziękuję Koledzy za wszelki imperatyw w komentarzach, określenie "zawodowstwo" i jego odmiany zastąpiłbym wobec mojej skromnej osoby jakimś określeniem typu "poziom ogarniania materii" - pośród poziomów od początkującego do powiedzmy średnio zaawansowanego. Wprawdzie udaje mi się poruszać w tematach melodycznie w miarę sprawnie, w tym z podkładami (może potrafiłbym już zagrać w jakimś prostym składzie) ale nadal równoległy, naczelny problem sprawnej gry solo i akompaniamentu basowego, może nie tyle leży, bo odczuwam postęp, jednak nadal nie prezentuję tego skutecznie ani ilościowo ani jakościowo. Dodam tylko, że jeśli zagranie to całość, to na 1 część pracy z klawiaturą przypadają 3 części siermięgi basowej. Na dziś taka jest prawda, jak będzie jutro... wierzę, że wytężoną pracą zmienię proporcje gry z podkładem i gry solo.  [akordeon]

Offline Pedros

• VIP
    • Mój kanał na YT
« Odpowiedź #7, 17 mar 2023, 19:22 »
Chwilowo ja zmieniłem proporcje na granie z podkładem  ;)
Dołączam do tematu:

https://youtu.be/eUkjcyz6njY