Autor Wątek: Mariusz - moje covery  (Przeczytany 11601 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mariusz

• *
    • Zapraszam na kanał!
Mariusz - moje covery
« 24 cze 2014, 07:52 »
Witam wszystkich akordeonistów zgromadzonych na tym forum, a także pasjonatów tej muzyki. Chciałbym przedstawić wam mój skromny kanał. Na akordeonie guzikowym (bo takowy układ jest właśnie w trzyrzędowej harmonii polskiej) gram od pół roku, jednak gram już od paru lat na pianinie, a także rok na saksofonie altowym. Jeśli wam się podoba to dobrze, ale jeśli nie, to proszę o szczere wypowiedzi, bo to pomoże mi udoskonalić materiały. Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do oglądania :)

https://www.youtube.com/user/MariuszNowickiMusic/videos

Offline Czeslaw

• *
Odp: Mariusz - moje covery
« Odpowiedź #1, 24 cze 2014, 13:26 »
Gratuluję świetnych nagrań. Czy to znaczy, że jeżeli ktoś umie grać na akordeonie guzikowym to i na takiej harmonii trzyrzędowej też?

Offline Mariusz

• *
    • Zapraszam na kanał!
« Odpowiedź #2, 24 cze 2014, 20:14 »
Dziękuję za miłe słowa :) Czesław, raczej jeżeli ktoś umie grać na harmonii trzyrzędowej, to bez większych problemów może chwytać za akordeon guzikowy, na odwrót trochę może to gorzej działać. Układ jest ten sam, tyle, że w guzikówkach są jeszcze dodatkowe dwa rzędy i jeśli ktoś nauczył się grać systemem pięciorzędowym, to ograniczenie do trzech może być problematyczne, jednak dla chcącego, nic trudnego :)

Na harmonii trzyrzędowej gra mój tato, a wole chwycić za nią, niż za akordeon klawiszowy (pomimo to, że pare ładnych lat gram już na pianinie :D )

Pozdrawiam :)

Offline dzidek1965

• VIP
« Odpowiedź #3, 25 cze 2014, 09:21 »
Pięknie grasz!

Offline Mariusz

• *
    • Zapraszam na kanał!
« Odpowiedź #4, 25 cze 2014, 12:36 »
Jeśli ktoś chce być na bieżąco to zapraszam do subskrybowania mojego kanału :) Teraz gdy już ukończyłem klasę drugą gimnazjum, będę miał masę czasu do nagrywania kolejnych filmików, a może jeszcze w tym tygodniu pojawi się "Powrót Jaskółek" na kilka instrumentów :) Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za miłe słowa, bo w mojej okolicy niestety poza paroma wyjątkami, nikt nie wspiera takiej muzyki. Dziwne czasy nastały.. :/

Offline emeryt

• VIP
« Odpowiedź #5, 25 cze 2014, 14:01 »
Myślę, że nieco dłużej oswajałeś się z akordeonem niż pół roku. Jeżeli jednak "tak" to masz niezłe możliwości.
pozdrawiam

Offline Mariusz

• *
    • Zapraszam na kanał!
« Odpowiedź #6, 25 cze 2014, 14:24 »
Emeryt, jak pragnę zdrowia, tak nie kłamię. Tak jak mówiłem miałem wcześniej dużą styczność z pianinem ( nadal z resztą mam ), ale to jednak inna klawiatura, do tego basy więc wiadomo. Na pewno w grze nie przeszkadzają mi te informacje które pojąłem podczas nauki gry na pianinie, powiem więcej, bardzo dużo mi to dało :)

Offline Marcel

• Administrator
« Odpowiedź #7, 25 cze 2014, 17:26 »
Witaj na forum :) Filmiki są super! Wszyscy z niecierpliwością czekamy na kolejne Twoje nagrania.

Offline Mariusz

• *
    • Zapraszam na kanał!
« Odpowiedź #8, 25 cze 2014, 21:33 »
Nawet nie wiecie, jak bardzo mi miło ^^ Dziękuję wszystkim za opinie :) Pracuję nad trochę ambitniejszym projektem jeśli chodzi o akordeon, więc prędzej wrzucę coś na saksofonie, ale w tym tygodniu, na pewno pojawi się coś z akordeonem w roli głównej :) Pozdrawiam.

Offline Czeslaw

• *
« Odpowiedź #9, 25 cze 2014, 21:37 »
Jakich programów używasz podczas tworzenia Twoich filmików?

Offline Mariusz

• *
    • Zapraszam na kanał!
« Odpowiedź #10, 25 cze 2014, 22:40 »
Do obróbki audio używam Wave Laba 3 (Przedwojenna wersja xD), do obróbki wideo Ulead Video Studio Pro 11 (wersja testowa) ;)

Offline Piter

• *
« Odpowiedź #11, 27 cze 2014, 09:03 »
Super zagrane i super sprzęt. Ile to ma chórów? To są trzy ósemki? Jest możliwość zmiany barwy?

Offline Mariusz

• *
    • Zapraszam na kanał!
« Odpowiedź #12, 19 lip 2014, 16:12 »
4 chórowa z tego co wiem :P Jest możliwość zmiany na cztery różne barwy :)

Zapraszam serdecznie wszystkich na "Powrót Jaskółek"! Jest to mój pierwszy cover z udziałem tylu instrumentów, co z resztą zobaczycie. Myślę, że nie wyszło najgorzej, z resztą, sami oceńcie ;)
https://www.youtube.com/watch?v=6Ao0BuSx3FQ

Offline emeryt

• VIP
« Odpowiedź #13, 19 lip 2014, 18:23 »
Witam
Jeżeli to wszystko co wcześniej o sobie pisałeś, to fakty, to masz potencjał doskonały. Gratuluję. Pracuj nad sobą dalej.
Pozdrawiam

Offline Mariusz

• *
    • Zapraszam na kanał!
« Odpowiedź #14, 19 lip 2014, 18:54 »
Dlaczego miałbym kłamać?

Dziękuję i pozdrawiam :)