Autor Wątek: Hohner 300FS  (Przeczytany 6955 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bizon

Hohner 300FS
« 19 maj 2016, 08:23 »
Znalazłem model Hohner 300FS za 1800 zł. Na forum takiego nie spotkałem. Czy ktoś z was ma jakieś zdanie na temat tego modelu?

Gdyby ktoś chciał go zobaczyć to jest tutaj http://allegro.pl/akordeon-hohner-300fs-120-basow-3-chory-i6204973585.html

Offline twardziel

Odp: Hohner 300FS
« Odpowiedź #1, 20 maj 2016, 17:40 »
Daj sobie spokój z tym modelem ( 3 chóry i mało znany model), za te pieniądze można kupić coś lepszego i może 4 chórowy...
Aby wznowić "przygodę" z akordeonem można owszem zacząć od 3 chórowego i jak będziesz wiedział czego chcesz to kupisz coś lepszego.Miałem Hohner Verdi IIIM, bardzo fajny, niedawno sprzedałem i kupilem Hohner Tango VM ale powiem ci, że trochę drażni mnie ( na dłuższą metę) musette a sprzęt jest ok i bardzo lekko się na nim gra. Widziałem np  na OLX http://olx.pl/oferta/akordeon-hohner-tango-iii-120-basow-3chory-CID751-IDdMafP.html#1a64a86c1b Tango IIIM, cena pewnie do negocjacji. Te stare Hohnery fajnie grają...są oczywiście jeszcze tańsze ale wiem, że ten gość naprawia i stroi akordeony więc pewnie nie trzeba nic przy nim robić.

Offline Bizon

« Odpowiedź #2, 20 maj 2016, 22:58 »
Dzięki twardziel za podpowiedź. :)
Jednego tylko nie rozumiem. Skrytykowałeś tego 300FS bo między innymi jest 3 chórowy a przecież ten co polecasz też jest 3 chórowy. Czy polecasz go bo sprzedawca jest solidny i nie powinno być wpadki czy faktycznie ten model jest taki dobry?

Offline szkodnicus

• 23.04.1977 - 01.05.2017, VIP Złota Rączka
« Odpowiedź #3, 21 maj 2016, 00:40 »
ten hohner ma extra naklejke hohner. Raczej nie ma hohnerow z duzym napisem hohner na ramie i galeryjce. Nie przecze ze jest nie w porzadku, ale smiesznie to wyglada.

tu masz inne ogloszenie dlamporownania wyglad.

http://www.ebay.ie/itm/Hohner-300-FS-Accordion-All-Keys-and-buttons-function-Nice-sound-/261818450952

Daj sobie spokój z tym modelem ( 3 chóry i mało znany model), za te pieniądze można kupić coś lepszego i może 4 chórowy...
....... Widziałem np  na OLX http://olx.pl/oferta/akordeon-hohner-tango-iii-120-basow-3chory-CID751-IDdMafP.html#1a64a86c1b Tango IIIM, ......... Te stare Hohnery fajnie grają.......są oczywiście jeszcze tańsze ale wiem, że ten gość naprawia i stroi akordeony więc pewnie nie trzeba nic przy nim robić.

Dzięki twardziel za podpowiedź. :)
Jednego tylko nie rozumiem. Skrytykowałeś tego 300FS bo między innymi jest 3 chórowy a przecież ten co polecasz też jest 3 chórowy. Czy polecasz go bo sprzedawca jest solidny i nie powinno być wpadki czy faktycznie ten model jest taki dobry?

mam taki u siebie tylko II m. Przyznaje ze stroi sie go przyjemnie, a na swoj wiek wszystko dziala jak w szwajcarskim serze, tzn zegarku. [akordeon]
« Ostatnia zmiana: 21 maj 2016, 00:51 wysłana przez szkodnicus »

Offline Bizon

« Odpowiedź #4, 21 maj 2016, 00:48 »
mam taki u siebie tylko II m. ......., a na swoj wiek wszystko dziala jak w szwajcarskim serze, tzn zegarku.

Dzięki szkodnicus :)

Offline Inkwizytor

• **
« Odpowiedź #5, 21 maj 2016, 14:45 »
Z kupnem akordeonu, to trochę jak z wyborem żony :) Jak nie sprawdzisz to lepiej w ciemno nie brać. Jak Ci będzie odpowiadać to bierz, a jeżeli nawet z czasem coś zacznie zgrzytać, to i z rozwodem mniej problemu.

Offline Bizon

« Odpowiedź #6, 30 maj 2016, 07:36 »
Z kupnem akordeonu, to trochę jak z wyborem żony
:) Coś w tym jest. Tu ryzyko i tam ryzyko. :D

Widziałem np.  na OLX ....... Tango IIIM.
Dzięki za poradę. Tak zrobiłem i go "mam". Tzn. miałem bo ojciec odkupił go dla siebie. Ale co się nagrałem to się nagrałem. ;D [akordeon]
Teraz szukam kolejnego, ale o tym będzie osobno.
« Ostatnia zmiana: 30 maj 2016, 17:31 wysłana przez Bizon »