Nie sledzilem tego watku dlugo. Bierz sie chlopie za naprawe dasz rade. Masz te skorki co byly w rogach?. Bierz kartke a 4 wytnij waskie paski by pasowaly na tz daszek na miech i zrob szablon, zanim wezmiesz sie za karton. Mozesz tez zrobic jak ktos pisal wczesniej, szablon z jakiegos metalu by zalozyc od srodka i zewnatrz do formowania kartonu. Jestem na nocy , jutro jak sie obudze wrzuce moze jakies zdjecia. Ty wybierz material i klej jaki chcesz uzyc.
Jak bym to dostal w rece, to by bylo widac lekkie laczenia. Pare dni roboty. Proponuje ci isc po malej lini oporu i zrobic by bylo dobrze i w miare estetycznie. Musisz nierownosci na rogach obciac i wyrownac, to po pierwsze. Zrob od spodu na zakladke , tak przynajmniej 3 cm. Moze byc preszpan. Zmierz zdrowy grzbiet miecha, chodzi o dlugosc ta od spodu miecha i z przodu. Potem ten od spodu kawalek, zaznacz gdzie powinien sie konczyc. Zeby dociac odpowiednio rog tego nowego, uzyj kawalek zlononej kartki i na zadzie kalki, odrysoj kat ze zdrowego.
Jestem w pracy wiec cudow nie oczekuj. Zrobilem z kartki, ty to zrob z preszpanu.

Naprawa miecha - renowacja i uszczelnianie
1. to jest grzbiet. Musi zachodzic pod miech ok 2- 3 cm. Proponuje narozny na zakladke dac duzo ok 4-5 cm a nastepny na zmiana dluzsze krotsze, byle sie nie konczyly tak samo wszystkie bo moze zrobic sie uskok na miechu.
2. to kat. Albo uzyj katomierza, albo odrysuj z zewnatrz miecha na zdrowym koncu.
3. to zakladka od spodu ile jest wpuszczone..
1 dlugosc po przyklejeniu powinny sie pokrywac z dlugoscia grzbietu zdrowego miecha. Zrob jeden na probe, podluz od srodka, naloz klej tak by czasem nie skleic nowej wkladki razem, mozesz wlozyc cos metalowego pomiedzy preszpan, potem zaciski i niech schnie.
Ja rysowalem od reki, ty uzyj linijki

Zadna filozofia. Troche matematyki, dobry materia i klej . Obejrzyj koniecznie on YouTube jak robia , karbuja karton na miech. Moze sie przydac
Na tym
ostatnim zdjeciu co wrzuciles, musisz wiecej wyciac tego pomarszczonego kartonu, inaczej pozniej bedzie odstawal. Chyba ze ladnie sie ulozy na kleju, dobrze go scisniesz z preszpanem.
Tu widac jak gosc zalozyl sciski. Tak mniej wiecej musisz zalozyc po docieciu preszpanu. Dzieki Marcel za uporzadkowanie moich wypcoin.
https://m.youtube.com/watch?v=-qoDxylQeWQ