Autor Wątek: W starym albumie u mego ... - archiwalne zdjęcia z albumów forumowiczów  (Przeczytany 29698 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tysiu1

• VIP Złota Rączka
A tu ja z ojcem i młodszą siostrą w latach 70

http://i.imgur.com/KVWjvSr.jpg
W starym albumie u mego ... - archiwalne zdjęcia z albumów forumowiczów
« Ostatnia zmiana: 30 kwi 2016, 14:00 wysłana przez tysiu1 »

Offline Sztyc

• Konto usunięte z uwagi na naruszenia regulaminu
  • *
 [brawo] [brawo] też ale nie za często  oglądam stare albumy.

Offline Voiko

• VIP
    • Voiko_Music
nie mam już więcej takich starszych fotek, jedynie moje zdjęcie z 2004 roku :D

Offline pikolo69

• VIP Złota Rączka
Pogrzebałem trochę i znalazłem, może nie do końca akordeonowe, ale na pewno muzyczne i do tego stare  ;D

Offline smialekcz

• **
No to i ja wrzucę parę zdjęć z czasów prehistorycznych (szkoła muzyczna I stopnia w Głogowie na przestrzeni lat 1974-1980). Na dwóch ostatnich zdjęciach - nauczyciele (konkurencja  ;) ) klas akordeonowych:

Offline Leszek

• VIP
Fajne wspomnieniowe fotki  :)

Offline smialekcz

• **
Na dodatek nauczyciel akordeonu był zapalonym fotoamatorem (ojciec "załatwili" również edukację u niego w dziedzinie wywoływania i obróbki zdjęć). Muszę wyjąć pudła z piwnicy - coś jeszcze powinienem znaleźć.

Dzięki temu forum naszła mnie jakaś taka nostalgia za tamtymi czasami (szkoły muzycznej).
Zlazłem do piwnicy i odkurzyłem małe co nieco. Za jakiś czas zeskanuję i wrzucę tutaj.
Nie będzie tego dużo, ale naprawdę mam wielką frajdę patrząc na te zdjęcia (tym bardziej, że w wersji "analogowej" co niektóre, to sam wywoływałem :) )
« Ostatnia zmiana: 15 kwi 2018, 19:44 wysłana przez smialekcz »

Offline pikolo69

• VIP Złota Rączka
 [brawo]  Świetne znalezisko  [piwo]

Offline smialekcz

• **
Zgodnie z obietnicą: parę kolejnych fotek (poprzez akordeon w domu, duet ze starszym bratem, zespoły rockowe i wreszcie granie do kotleta - gdzieś tak na przestrzeni lat 1976-93):

Offline SamMuz

• VIP
Bardzo fajna droga muzyczna. Ciekawe zdjęcia.
Na jednym z nich masz do dyspozycji aż trzy "parapety" Czy wykorzystywałeś je do pracy, czy one tak sobie stoją? Kiedyś grywałem na dwóch, ale stwierdziłem, że skoda dźwigać i jeden całkowicie mnie satysfakcjonuje. Ostatecznie koledzy z zespołu też niech coś robią, nie?

Offline smialekcz

• **
"Parapety" fizycznie, to są dwa instrumenty:
- dół - polskie organy elektroniczne Estrada 207AR (z pedałami basowymi jak w prawdziwych organach  :))
- góra - keyboard Casio CT-210 (211? albo inny "niski" numerek - nie pamiętam)
Z tą Estradą to były dopiero przeboje - połowa lat 80-tych ubiegłego wieku, za komuny jeszcze, dowiedziałem się, że w sklepie muzycznym w Zielonej Górze "rzucą" instrumenty. W te pędy do portiera w akademiku, tylko tam był telefon, i do rodziców - "dawajcie kasę". Wieczornym pociągiem przyjechał brat z ojcem z pożyczonymi złotówkami (bodajże były to banknoty 200 000 zł - ile ???). W nocy idę pod sklep, a tam gościu z zaparkowanego samochodu krzyczy: "Ja jestem pierwszy !!!" - super.
On jako pierwszy kupił jakiś saks, ja wziąłem te organy  [brawo]
W sumie to Estrada była niezbyt mobilna - na chałtury jeździłem z B-2. Raz jeden "wybrała się" ze mną przez pół miasta - ręce moje i kumpla wydłużyły się o 7 cm  ;D

Obecne instrumentarium: https://forum.akordeonowe.pl/powitania/witam-akordeonistki-i-akordeonistow/msg96767/#msg96767

Offline Leszek

• VIP
Fajne zdjęcia  :)
« Ostatnia zmiana: 17 kwi 2018, 09:15 wysłana przez Leszek »

Offline Harmonista

Cześć oto ja gdy byłem mały i tak trzymam akordeon w drugą stronę bo nie miał mnie kto uczyć, z tego powodu spędził w piwnicy on z 10 może 12 lat aż do 2017r gdy kupiłem 120 i znalazłem nauczyciela

Offline smialekcz

• **
Ja miałem podobnie z gitarą :) . Jakby mi kolega jej nie odwrócił na "prawdłową" stronę, to byłbym dzisiaj polskim Jimim Hendriksem ;)