Autor Wątek: Szukam nauczyciela - akordeon klawiszowy, Wrocław  (Przeczytany 539 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wito

• *
Witam szanowne grono.
Mam pytanie do szanownych Państwa, czy jest wśród Nas ktoś kto mógłby udzielić mi kilku lekcji gry na akordeonie klawiszowym? Mój problem polega na tym że doszedłem do takiego momentu w którym czuje się jakby zawieszony, zero postępów. Ponieważ jestem samoukiem wiem że nic nowego już nie wymyślę odnośnie np. palcowania i potrzebne jest wsparcie. Jeśli jest ktoś kto mógłby pomóc to chętnie nawiążę współpracę. Dodam że próbowałem poszukać nauczyciela z ogłoszeń, ale chyba mają ogrom pracy bo nikt nie oddzwonił.
Pozdrawiam  [toast] Witold

Offline Kasparov

• VIP
Odp: Szukam nauczyciela - akordeon klawiszowy, Wrocław
« Odpowiedź #1, 18 paź 2022, 11:00 »
Zawsze możesz tutaj na forum podzielić się swoimi spostrzeżeniami, co już zrobiłeś i z czym masz problem. Na początku nie ma lekko i trudno o wyniki, ale pamiętaj ćwiczenie czyni mistrza. Każdy kiedyś zaczynał  ;)

Offline Marcel

• Administrator
« Odpowiedź #2, 18 paź 2022, 11:18 »
Dodam tylko, że "tutaj na forum" nie oznacza "tutaj, w tym wątku"... :) Na forum są tysiące wątków poświęconych konkretnym zagadnieniom, wystarczy użyć wyszukiwarki, poczytać, a gdy czegoś w danym wątku brakuje, to zadać w nim pytanie. Jest wtedy duża szansa, że znajdzie się pomoc, oraz że tak uporządkowane treści przydadzą się innym w przyszłości (oraz że inni nie będą musieli wiele razy pisać tego samego) :)

Offline Wito

• *
« Odpowiedź #3, 20 paź 2022, 07:49 »
Witam.
Panowie dziękuję bardzo za pomoc. Oczywiście będę szukał ciekawych tematów odnośnie technik  palcowania.
Pozdrawiam 

Offline Arkadiusz

• VIP
« Odpowiedź #4, 20 paź 2022, 09:44 »
Wito, dwa pytania:
1. Czy grasz z nut?
2. Jaki najtrudniejszy utwór wykonujesz bezbłędnie w chwili obecnej?
To mi pozwoli ustalić, czy coś Ci mogę podpowiedzieć.

Offline Wito

• *
« Odpowiedź #5, 20 paź 2022, 10:55 »
Witam Arkadiusz .
Dzięki za odzew. Czy gram z nut no powiem dowcip który zobrazuje moje granie . Pisze kolega list do kolegi treść jest tak Stachu piszę do ciebie powoli bo wiem że słabo czytasz. Powoli coś tam przeczytam co do utworów to gram albo staram się grać np. Tico Tico czy polka Dziadek czy czardasz Monti ale czuję że coś z moim palcowaniem jest nie tak. Są frazy np. w czardaszu że się zatrzymuje i szukam najlepszego układu i nie bardzo znajduję. Dlatego wymagam ćwiczeń. Jestem samoukiem więc pewnie bez ćwiczeń takich profesjonalnych nie zrobię żadnych postępów. Wstyd się przyznać ale ja nigdy nie ćwiczyłem np. pasaży i dlatego czuję niedosyt i zastój. Wczoraj znalazłem internetową szkołę  i powiem że jestem zadowolony. Nie są to duże pieniądze a lekcje są fajnie obrazowo wyjaśnione , jest tam wiele opcji palcowania basy + biała klawiatura . Wszystko w zapisie nutowym jak i filmiki. Czuję że jak przejdę ten program to będzie super. Przy okazji podrzuciłem temat zapytałem o podkłady muzyczne typowo pod akordeon  w tej szkole i temat jest do przemyślenia dla nauczyciela bo jest w stanie zrobić takie podkłady.  Często słucham tu na forum wykonania Pana Yanco właśnie z podkładami, czy Pań  Pedros obaj Panowie to mistrzostwo.   Dziękuję za odzew pozdrawiam Wito