Witam serdecznie wszystkich forumowiczów (obojga płci) oraz zaglądających gości
Na forum jestem już rok, ale przyznaję się, że jeszcze się nie przedstawiłem i nie przywitałem. Jestem w podobnej sytuacji, którą opisał kolega "wachooo", więc zacytuję jego słowa: "Na początku nie zauważyłem tej "opcji", później już trochę głupio było się witać po czasie, a teraz ze względu na wyrzuty sumienia, postanowiłem się jednak przedstawić i powitać

"
Mam na imię Arek i mieszkam w Łomży, niedługo stuknie mi 40 wiosenek...
To, że gram na akordeonie, jest zasługą mojego dziadka, który kupił mi akordeon "cordal" 80-basowy jako prezent komunijny. W trzeciej klasie szkoły podstawowej dostałem się do PSM w Łomży i ukończyłem ją w roku szkolnym 1991-1992 w klasie akordeonu prof. Mirosława Kotelczuka.
Jednak wówczas traktowałem akordeon po macoszemu, bardziej pociągało mnie granie na keyboardzie i perkusji, po ukończeniu szkoły muzycznej zacząłem grać na weselach.
Gdy skończyłem 22 lata, to pierwszy raz usłyszałem nagrania T. Wesołowskiego, następnie W. Bieżana i K. Turewicza. Od tamtej pory pokochałem ten istrument.
Zacząłem wówczas rozpisywać nuty na akordeon oraz pomagać amatorom w grze na tym instrumencie (później zacząłem uczyć gry prywatnie, także za pośrednictwem skype'a).
Zacząłem też zbierać nuty i nagrania akordeonowe. Nawiązałem też współpracę z Polskim Portalem Akordeonowym. Następnym krokiem było założenie kanału YouTube pod nickiem "aro7777", lecz został on zamknięty dzięki zasłudze pana Janusza Laskowskiego... Obecnie mam kanał pod nazwą "ArekAkordeonista".
13-go października 2011 r. założyłem na Facebooku grupę "Świat Akordeonu", która do dnia dzisiejszego przeżywa swoje wzloty i upadki, współpracuje również z tym forum akordeonowym. Grupa posiada swoje gadżety, które rozprowadzamy na zjazdach (np. koszulki, kalendarze). Do tej pory odbyło się 14 zjazdów Grupy, opisywanych przez lokalne oraz ogólnopolskie media (przez prasę, radio i telewizję).
Obecnie nadal zajmuję się rozpisywaniem nut i nauką gry na akordeonie, chętnie też pomagam w prowadzeniu tego forum; zainicjowałem na nim powstanie nowych działów tematycznych poświęconych mistrzom akordeonu (szczególnie tym polskich) oraz prowadzę bazę wydawnictw akordeonowych (nagrań i nut).
I to by było na tyle

Pozdrawiam

Arek