Autor Wątek: aro7777 (Arek)  (Przeczytany 6818 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aro7777

aro7777 (Arek)
« 04 lut 2015, 19:17 »
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów (obojga płci) oraz zaglądających gości :)

Na forum jestem już rok, ale przyznaję się, że jeszcze się nie przedstawiłem i nie przywitałem. Jestem w podobnej sytuacji, którą opisał kolega "wachooo", więc zacytuję jego słowa: "Na początku nie zauważyłem tej "opcji", później już trochę głupio było się witać po czasie, a teraz ze względu na wyrzuty sumienia, postanowiłem się jednak przedstawić i powitać :)"

Mam na imię Arek i mieszkam w Łomży, niedługo stuknie mi 40 wiosenek...
To, że gram na akordeonie, jest zasługą mojego dziadka, który kupił mi akordeon "cordal" 80-basowy jako prezent komunijny. W trzeciej klasie szkoły podstawowej dostałem się do PSM w Łomży i ukończyłem ją w roku szkolnym 1991-1992 w klasie akordeonu prof. Mirosława Kotelczuka.
Jednak wówczas traktowałem akordeon po macoszemu, bardziej pociągało mnie granie na keyboardzie i perkusji, po ukończeniu szkoły muzycznej zacząłem grać na weselach.
Gdy skończyłem 22 lata, to pierwszy raz usłyszałem nagrania T. Wesołowskiego, następnie W. Bieżana i K. Turewicza. Od tamtej pory pokochałem ten istrument.
Zacząłem wówczas rozpisywać nuty na akordeon oraz pomagać amatorom w grze na tym instrumencie (później zacząłem uczyć gry prywatnie, także za pośrednictwem skype'a).
Zacząłem też zbierać nuty i nagrania akordeonowe. Nawiązałem też współpracę z Polskim Portalem Akordeonowym. Następnym krokiem było założenie kanału YouTube pod nickiem "aro7777", lecz został on zamknięty dzięki zasłudze pana Janusza Laskowskiego... Obecnie mam kanał pod nazwą "ArekAkordeonista".
13-go października 2011 r. założyłem na Facebooku grupę "Świat Akordeonu", która do dnia dzisiejszego przeżywa swoje wzloty i upadki, współpracuje również z tym forum akordeonowym. Grupa posiada swoje gadżety, które rozprowadzamy na zjazdach (np. koszulki, kalendarze). Do tej pory odbyło się 14 zjazdów Grupy, opisywanych przez lokalne oraz ogólnopolskie media (przez prasę, radio i telewizję).
Obecnie nadal zajmuję się rozpisywaniem nut i nauką gry na akordeonie, chętnie też pomagam w prowadzeniu tego forum; zainicjowałem na nim powstanie nowych działów tematycznych poświęconych mistrzom akordeonu (szczególnie tym polskich) oraz prowadzę bazę wydawnictw akordeonowych (nagrań i nut).
I to by było na tyle :)

Pozdrawiam :) Arek :)

Offline Janucik

• Konto usunięte z uwagi na naruszenia regulaminu
  • *
Odp: aro7777 (Arek)
« Odpowiedź #1, 04 lut 2015, 20:04 »
Witaj Arku! Jesteś jednym z pierwszych moich znajomych, których poznałem przez lata na różnych forach związanych z akordeonem, i od początku odczuwam łączącą nas nić sympatii. Pozdrawiam.
Janusz

Offline Lajkonix

• *
« Odpowiedź #2, 04 lut 2015, 20:06 »
Co ja Cię będę witał, Arku! Kto Cię nie zna? Jesteś wszędzie tam, gdzie jest akordeon.

Offline aro7777

« Odpowiedź #3, 04 lut 2015, 20:17 »
Chłopaki, ja Was miałem przyjemność poznać osobiście, a to wówczas nawiązuje się jeszcze większa sympatia. Z Lajkiem to z niejednej karafki sączyliśmy "napój Bogów" :P i przegadaliśmy wiele godzin...

Offline brebir

• VIP
« Odpowiedź #4, 04 lut 2015, 20:19 »
Miło wiedzieć że jakiś fachowiec czuwa nad naszym (moim) pożal się Boże, graniem.:)

Offline Janucik

• *
« Odpowiedź #5, 04 lut 2015, 20:22 »
Chłopaki, ja Was miałem przyjemność poznać osobiście, a to wówczas nawiązuje się jeszcze większa sympatia. Z Lajkiem to z niejednej karafki sączyliśmy "napój Bogów" :P i przegadaliśmy wiele godzin...

Szczerze żałuję że mam zaległości w wiadomym temacie, aleee... ;)

Offline Voiko

• VIP
    • Voiko_Music
« Odpowiedź #6, 05 lut 2015, 21:46 »
Witaj Arek :) Pozdrawiam

Offline Wojgra9

« Odpowiedź #7, 05 lut 2015, 21:48 »
Witaj Arku , myślę że w końcu się spotkamy  na jakimś zlocie.

Offline aro7777

« Odpowiedź #8, 06 lut 2015, 06:43 »
Wojgra9, my się chyba znamy osobiście. Dobrze mi się wydaje?

Offline Wojgra9

« Odpowiedź #9, 06 lut 2015, 09:45 »
Arek, oczywiście . Jak byłeś w kwidzynie to niejedną godzinkę słuchałem Twego ślicznego grania.

Offline sagem55

• VIP
« Odpowiedź #10, 04 mar 2015, 08:22 »
Cześć Arek jeszcze się nie znamy ale może to się zmieni ponieważ zamierzam być w Warce   pozdrawiam

Offline aro7777

Offline Lajkonix

• *
« Odpowiedź #12, 15 maj 2015, 23:49 »
Fajny wywiad.
Ale najfajniejsze jest to, że ortodoksyjna profeska zaczyna interesować się amatorszczyzną. Ten trend wydaje się umacniać. Tak, amatorszczyzna jest bazą dla profesji - to należy w końcu zrozumieć i zaakceptować. Lud profesji nie słucha, to my - amatorzy - jej słuchamy i podziwiamy. A im większa i lepsza baza, tym piękniejszy jej szczyt.  [akordeon]

Offline Janucik

• *
« Odpowiedź #13, 16 maj 2015, 10:38 »
Ciekawy wywiad, bo i temat wdzięczny.  [piwo]

Offline aro7777

« Odpowiedź #14, 05 paź 2015, 10:57 »
Chciałbym w tym miejscu podziękować za współpracę. Na forum zamierzam zaglądać - mam tutaj sporo znajomych i przychylnych mi osób, więc nie zamierzam całkiem znikać, tylko przestanę się udzielać.

Marcelu drogi, co do zmiany zdania, ja go nie zmieniłem.
Chciałem nadal współpracować, ale spotkałem się z Twoją odmową, nie chciałeś ustąpić, w związku z tym nie mogłem pozwolić na to by moje opracowania były tu nadal, gdy nie zgodziłeś się na reklamowanie moich obecnych nut, chociaż wcześniej to obiecałeś. To właśnie Ty zmieniłeś zdanie. Jak napisałeś mi, że będziesz reklamował, to nie wspomniałeś, że nie będzie to dotyczyło moich nut na NL. Czy to byłoby czymś złym jakby moje opracowania zostały i zgodziłbyś się na reklamę kolejnych opracowań? Innej opcji legalnej nie mam obecnie i nie będę miał. Do wydrukowania i sprzedawania nut w formie papierowej to trzeba znaleźć wydawnictwo, a jak się chce samemu, to trzeba założyć działalność i uzyskać licencję. Nie określiłeś w jakiej formie mają być moje nuty, myślałem, że mam od Ciebie zielone światło na dalszą działalność, ale Twoje kategoryczne "nie" zakończyło moją działalność na tym forum. Myślałeś, że mnóstwo moich nut nadal zostanie na forum po tej odmowie? Mogę sprzedawać oficjalnie nuty, ale dużo z nich jest dostępnych na forum za free - czy to byłoby w porządku wobec tych osób, z którymi obecnie współpracuję? Pomimo tej całej sytuacji serdecznie Ciebie pozdrawiam oraz wszystkich forumowiczów. Mam nadzieję, że nie będę tym złym dla wszystkich, może część osób spojrzy na to trzeźwo i obiektywnie.