Autor Wątek: PawelPiotrJurczyk  (Przeczytany 9631 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PawełPiotrJurczyk

• VIP
Odp: PawelPiotrJurczyk
« Odpowiedź #60, 25 cze 2022, 09:22 »
Link publiczny, z kanału YouTube Weltmeister Akkordeon Manufaktur :)

https://youtu.be/JWZsB9t9rp8

• VIP
« Odpowiedź #61, 15 mar 2023, 19:54 »
I nadal nie zrobiłem obiecanego filmu z fabryki, ech.. wybaczcie. ;) Zrobię, tym bardziej, że udało mi się odwiedzić fabrykę Weltmeistra po raz drugi… Przy okazji odwiedziłem sąsiedzkie Kraslice grając w tamtejszej szkole muzycznej. Się nagrało, więc zapraszam do obejrzenia, w wolnej chwili, czasem można przymrużyć oko.. :D

[akordeon]

https://youtu.be/vH68ms_Bxs0

Offline Leszek

• VIP
« Odpowiedź #62, 16 mar 2023, 04:12 »
PawełPiotrJurczyk, czapka z głowy i brawa na stojąco, świetnie grasz zarówno na guzikach jak i klawiszach, jak dla mnie mistrzostwo  :D
 [brawo] [brawo] [brawo] [brawo]

Czekam na nagranie z fabryki  ;)

Offline Pedros

• VIP
    • Mój kanał na YT
« Odpowiedź #63, 16 mar 2023, 08:37 »
PawełPiotrJurczyk, jestem pod wrażeniem umiejętności i wszechstronności.
Takie występy wymagają dobrego przygotowania i wiem ile to czasu zabiera. Szczególnie, gdy się gra z głowy.
 [brawo]
 Zazdroszczę umiejętności gry na dwóch systemach. Na którym czujesz się lepiej i dlaczego?

• VIP
« Odpowiedź #64, 16 mar 2023, 08:57 »
Leszek i Pedros, bardzo dziękuję za pozytywny odbiór. Tym bardziej, że takie wystąpienia są dla mnie zawsze stresujące. To był bardzo intensywny dzień, dużo się działo od rana w Klinghenthal. Dodatkowo byłem po podróży, co prawda dzień wcześniej, ale tego samego dnia wracałem do Polski. Nie wspominając o zabraniu niezbędnych rzeczy. Do końca nie wiedziałem, jaką publiczność zastanę. Co więcej, koncert był nagrywany, co dodatkowo stresuje. I na końcu - wypadkowa tego wszystkiego, czyli wystąpienie, po którym zostaje wideo. I to ono podlega ocenie. Właściwie my muzycy zawsze trochę się podkładamy, ale - ktoś kiedyś powiedział, że jest ryzyko, jest zabawa ;) Pedros, oglądając Twój ostatni koncert, w świetle powyższego,  doceniam Twoje wystąpienie.

Do mistrzostwa jeszcze daleka droga, ja póki co bawię się muzyką, ale może o to w tym chodzi?

Pedros, odpowiadając na Twoje pytanie, mam tutaj dziwną sytuację. Lepiej rozczytuje mi się utwory na klawiszach, a chyba póki co - pewniej czuję się na guzikach. Jakiś czas temu stwierdziłem, że sobie będę próbował iść dwoma drogami. Czas pokaże. :)

Offline Arkadiusz

« Odpowiedź #65, 16 mar 2023, 09:21 »
Jeszcze raz gratulacje za występ [brawo] [brawo] [brawo]. Powiesz dwa słowa jak Ci się grało na tej nowej Supicie? jak oceniasz ten instrument...?

• VIP
« Odpowiedź #66, 17 mar 2023, 11:03 »
Arkadiusz bardzo dziękuję za wysłuchanie. Dziękuję także za Twoją opinię. :)

Co do Supity, ciekawy byłem co to za instrument, mając z tyłu głowy myśl, że lepsze jest wrogiem dobrego, ale byłem zaskoczony. Wyglada na to, że to dobrze poprawiona stara Supita. Waży 12kg. Wygodna klawiatura. Charakterystyczne brzmienie z przyjemnym tremolo.   

Offline yanco

• VIP
« Odpowiedź #67, 17 mar 2023, 14:03 »
PawełPiotrJurczyk ode mnie wielkie brawa za całokształt wydarzenia  [brawo], obejrzałem
i przesłuchałem kilkakrotnie, szczególnie jestem pod wrażeniem Twojej umiejętności funkcjonowania muzycznego i nie tylko, w każdych warunkach, co w całości tworzy klimat swobodnej zabawy, przygody, choć wiemy, że za swobodą kryje się niemały wysiłek:).  [brawo] [brawo] [brawo]

• VIP
« Odpowiedź #68, 19 mar 2023, 10:51 »
Yanco, bardzo Ci dziękuję..

Offline Kasparov

• VIP
« Odpowiedź #69, 19 mar 2023, 12:36 »
Obejrzałem z wielką uwagą i przyjemnością :) Jestem pod dużym wrażeniem umiejętności muzycznych, które dowodzą Twojego hi-endu. To był super pomysł! Brawo za odwagę i przedstawienie swojej historii w języku Shakespeare'a.

Miło słucha się Twojej opowieści o akordeonie, o przywiązaniu do marki Weltmeister i modelu Supita oraz poniekąd budowaniu jej przez udział w tego typu firmowych występach. Coś czuję, że to nie była ostatnia prezentacja u Weltmeistra  ;) z czego się cieszę.

W Twoim występie bardzo podobał mi się polski wątek (Czerwone jagody) na początku. Wraz z upływem czasu widać, że czułeś się pewniej, swobodniej, a instrument stał się integralną częścią Ciebie. Lekka gra na guzikach i później klawiszach to coś wspaniałego. Zaprezentowane zarówno tremolando, jak i duże wachlarze miechowe nadały oryginalności. Melodia na basach z prezentacją 5 registrów basowych pozwliła usłyszeć akompaniament lewej strony nowego modelu. I na końcu zwiewne Love me tender, które udowodniło, że nie trzeba grać heavy metalu, by zdmuchnąć ze sceny.

Gratulacje!  [brawo]

• VIP
« Odpowiedź #70, 21 mar 2023, 08:20 »
Kasparov powiedzieć dziękuję za życzliwą opinię, to jakby nic nie powiedzieć. Ale, dziękuję za poświęcony czas na wysłuchanie, i Twoje słowa. Takie zdania szczególnie cieszą od akordeonistów. :)

Mam głęboką nadzieję, że kiedyś jeszcze wrócę do fabryki. Jej niewielką część przywiozłem do domu. Pracuję właśnie nad materiałem z Supitą II,  która zostanie ze mną na dłużej. Poznajemy się nawzajem. ;)

Zmotywowany Waszymi komentarzami, idę dalej ćwiczyć - a podobno wprawki i gamy gra się tylko w podstawówce.. ;)

Dziękuję.  [akordeon]

Offline Kasparov

• VIP
« Odpowiedź #71, 21 mar 2023, 19:38 »
I ja się cieszę. Jeżeli chciałbyś pokazać Światu jak brzmią 2 różne Supity, bo mało kto ma taką kolekcję, to mógłbyś porównać je w tych samych melodiach. Myślę, że wyszłoby super!  :)
« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 09:13 wysłana przez Kasparov »

• VIP
« Odpowiedź #72, Wczoraj o 16:25 »
W sumie to mogło by być ciekawe - a najbardziej spójne, gdyby była to Stara Supita klawiszowa vs Supita 2019. :)