Dzień dobry wszystkim harmonistom i akordeonistom :>.
Mam na imię Kacper, jestem ze wsi pod Brzozowem w województwie Podkarpackim, mam 22 lata. Swoją przygodę z akordeonem rozpocząłem ponad rok temu na drugim roku studiowania geodezji i kartografii. Wszystko rozpoczęło się od zasłyszenia brzmienia akordeonu w akademiku podczas jednej z wielu imprez, od słowa do słowa dostałem prezent niespodziankę - weltmeistera 48 - na spróbowanie czy mi się ta gra spodobała (no i się spodobała aż za bardzo), dość szybko kupiłem sobie weltmeistera 96 i na nim obecnie pogrywam.
Mój pierwszy utwór zagrany z basami to wojskowa piosenka "Oka", a obecnie uczę się piosenki "Pokochałem ładne dziewczę z miasta Lublina"
![akordeon [akordeon]](https://forum.akordeonowe.pl/Smileys/default/akordeon.gif)
dostępnej do odsłuchania na kanale Aruto Akordeonista.
Samym muzykowaniem zaraził mnie dziadek, który gra na harmonijce ustnej i robi to niesamowicie dobrze jak na swój wiek (rocznik 1935), lecz nigdy nie miałem bodźca zapalnego do zaczęcia nauki.
Gry uczę się dla siebie i dziewczyny, którą właśnie poprzez grę na moim akordeonie poznałem.
Dziękuję za możliwość dołączenia do forum, lepiej późno niż wcale :>