Witam wszystkich uczestników Form Akordeonowego, to wspaniale że mogą istnieć takie portale o takiej dziedzinie, takiej tematyce jak właśnie ten portal _Forum Akordeonowe!!, jestem tym zachwycony, podziwiam to, i cisze się tym razem z wami że mogę być w śród was. Mój nic na Forum to Jackcoona, co mogę powiedzieć o sobie... ? gram na akordeonie od 6-go roku życia, chociaż nie nawidziłem tego instrumentu w tych czasach. Gdy byłem w młodym wieku granie na akordeonie przynosiło mi tylko satysfakcję z tego, że ktoś mi za moje granie płacił i to wszystko!!. natomiast zawsze wstydziłem się tego instrumentu "AKORDEONU" (komunie, imieniny, imprezy okolicznościowe, posiaduchy , biesiady itp. ) W wieku młodzieniaszka, a w szczególności w tych czasach młodości nie interesowało mnie granie na AkordeonIE w ogóle. Moim wymarzonym instrumentem w latach 70-tych była gitara, to mnie rajcowało !! Gitara dla mnie była wszystkim ponad wszystko, a jakaś HARMONIA !!! po co to,,, nie odpowiadała mi w ogóle, wcale. Potem wojsko, po wojsku czas na ślub, okres gdy dorastały dzieci, wszystko to zajęło dokładnie 28 -lat. To była przerwa 28-letnia, gdy nie zagrałem na akordeonie przez tyle lat wcale...!!!!!
Teraz co ? od 10- lat coś się zmieniło, narodziło się ponownie coś nowego wspaniałego, ale w innej w może w nowej nowoczesnej formie , moje serce zaczęło bić w rytmie i z dźwiękiem AKORDEONU !! Mój syn powiada że to odnowa, czas żeby zapomnieć o tym co było, i zaistnieć w nowym Nowoczesnym Swiecie!! Z całym zrozumieniem i z całym szacunkiem, się z nim zgadza bo nie mam nic bardziej lepszego do powiedzenia... To na tyle. Chciałbym Jeszcze powiedzieć że z tego Forum znam tylko dwie osoby ; Wojtusia z Kłodzka który był u mnie w sobotę na kawie i zagrał mi kilka wspanialszych kawałków na Akordeonie, Dusza...dusza i człowiek w jednej całości !!, gra wspaniale, posiada miłość w swoim sercu do grania na Akordeonie i to się tak naprawdę liczy, jest wspaniałym człowiekiem i moim przyjacielem !! Podziwiam go Serdecznie !!. Drugą osobą którą znam z Forum, to Krzysztof z Myszkowa który jest znowu Wspaniałym LEKARZEM od akordeonów, polecam go dla tych którzy szukają pomocy w naprawie swojego Akordeonu. jest również dobrym człowiekiem , ojcem i kolega moim. Pozdrawiam Wszystkich !!!!