marek1, Twój post to świetny przykład na off-top
Sztycu, Twój przykład też jest bardzo dobry, mimo że Twoje życzenia są bardzo miłe to jednak nie jest to odpowiedni dla nich temat (są w tym temacie off-topem), bo o życzeniach założył już temat pikolo69 tutaj -
Marcel - 100 lat. Ktoś kto wchodzi w temat "Kiedy jest off-top?" szuka informacji o tym czym jest "off-top", a nie treści o urodzinach admina. Nie ma powodu, aby o tych urodzinach pisać w każdym temacie, wystarczy w temacie, który ich dotyczy
Czy w dziale "Off-topic" może być zrobiony "off-top" w temacie? Tak! Z tym, że ten dział jest luźniejszy i jeszcze bardziej przymykane jest tam oko. Nazwa działu "off-topic" pochodzi od tego, że są w nim posty o tematach niezwiązanych z tematyką forum (tematyką akordeonową), a nie że są w nim posty niezwiązane z tematami w których się znajdują...
Jeżeli chodzi o treść to szczególnie należy zwracać uwagę na moment używania znaku zapytania. Jeżeli pojawia się jakieś pytanie i nie jest ono związane z danym tematem to znak, że być może powinien to być osobny wątek, ponieważ odpowiedzi na to pytanie będą tworzyły dalszy "off-top" w danym temacie. Przed założeniem nowego tematu z nowym pytaniem, należy upewnić się czy taki temat już nie jest na forum i czy nie ma prowadzonej dyskusji na dany temat.
Myślę, że trochę wyjaśniłem czym jest "off-top". Na małe "off-topy" staram się ostatnio bardziej przymykać oko. Czas świąteczny to nie jest dobry moment na ten wątek. Zamykam ten temat.
Przypomnę tylko, że udział w forum nie jest obowiązkowy. Jeżeli ktoś nie widzi logiki w organizacji treści lub sposobie administrowania to nie jest tutaj trzymany na siłę. Natomiast jeżeli ktoś decyduje się na pisanie na tym forum to bardzo proszę, aby starał się unikać "off-topów" i zwracał uwagę na inne kwestie, które poruszyłem w
Regulaminie.