Autor Wątek: Andrzej B. użyte zdjęcie od Accordiona  (Przeczytany 6076 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JarekP

• *
Andrzej B. użyte zdjęcie od Accordiona
« 30 kwi 2018, 15:03 »
https://www.olx.pl/oferta/akordeon-weltmeister-cantora-CID751-IDmsGJi.html#02345907b8 Kieruje to ostrzeżenie do administratora.Pewien człowiek Jurek Kłodzko oskarżył mnie na tym portalu o kradzież zdiecia (przypominam ze zdiecie nie było objęte prawami autorskimi,wiec prawo nie zabrania korzystać z takiego zdiecia)Jeśli nie zniknie ten wpis szklalujaca moja osobę to administratora i Jurek Kłodzko pociągnę do odpowiedzialności karnej.

https://i.imgur.com/M5mL6Ih.jpg
Andrzej B. użyte zdjęcie od Accordiona

Online Marcel

• Administrator
Odp: Andrzej B. użyte zdjęcie od Accordiona
« Odpowiedź #1, 30 kwi 2018, 15:23 »
Nie wiem, jaki masz konflikt z Jurkiem_klodzko1. Nie mam zamiaru w nim uczestniczyć, więc Twoje nazwisko wymoderuję (zasłonię) we wspomnianej wiadomości Jurka_klodzko1.

Pewien człowiek Jurek Kłodzko oskarżył mnie na tym portalu o kradzież zdiecia (przypominam ze zdiecie nie było objęte prawami autorskimi,wiec prawo nie zabrania korzystać z takiego zdiecia)
Niby dlaczego zdjęcie, które wykonał Accordion, miałoby nie być objęte prawem autorskim?

Autorem zdjęcia, więc i właścicielem praw autorskich jest Accordion. Myślę, że napisze, czy zdjęcie było użyte za Jego wiedzą i zgodą.

Offline pikolo69

• VIP Złota Rączka
« Odpowiedź #2, 30 kwi 2018, 18:49 »
Czyli co  ??? ??? ??? JarekP jeżeli to nie było oszustwo ( oszustwo - świadome wprowadzenie kogoś w błąd lub wykorzystanie czyjegoś błędu dla własnej korzyści ) wystarczy napisać sprostowanie a kolega Jurek_klodzko1 na pewno przeprosi i użyje innego sformułowania np: krętactwo, matactwo, szachrajstwo, szalbierstwo, szarlataneria, szarlataństwo, szacherka, kant, kancik, przekręt, machlojka, szwindel, machloja, szwindelek, granda, kanciarstwo, macherka, macherstwo, przewalanka, przewałka, krętanina i po sprawie  >:(

Offline Accordion

• Serwisant Akordeonów
« Odpowiedź #3, 30 kwi 2018, 20:26 »
JarekP ewidentnie wykorzystał Pan zdjęcie mojego autorstwa, które było sygnowane podpisem mojej strony internetowej po to aby każdy wiedział do kogo ono należy, nie zabraniam nikomu kopiować tych zdjęć na własny użytek lub w celach edukacyjnych jako powiedzmy przykład umieszczania, kopiowania moich zdjęć w innych tematach na forum.
Natomiast Pan z tego co tu wyczytałem, wykorzystał moją twórczość w celach zarobkowych na co nie wyraziłem absolutnie żadnej zgody i słusznie kolega Jurek_klodzko1 zwrócił Panu uwagę, proszę więcej tego nie robić i nie straszyć sądami, ponieważ nie ma pan racji,  z poważaniem Tadeusz Łanda

Offline SamMuz

• VIP
« Odpowiedź #4, 30 kwi 2018, 20:37 »
Przyłączam się do powyższych opinii i w pełni się z kolegami zgadzam.  [brawo]

Offline Jurek_klodzko1

• VIP
« Odpowiedź #5, 07 maj 2018, 19:45 »
Widzę, że zasady Forum się zmieniły.......
Dopuszczone jest obecnie ponowne rejestrowanie pod innym nickiem ?
O ile sobie przypominam osoba pisząca została już usunięta z Forum......