Autor Wątek: All of Me - utwór wyzwanie  (Przeczytany 14058 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marcel

• Administrator
Odp: All of Me - utwór wyzwanie
« Odpowiedź #30, 04 sty 2020, 19:20 »
to normalny poziom ucznia w szkole..

Mam inne zdanie. Według mnie, jest stosunkowo mało polskich akordeonistów, którzy grają jazz tak dobrze, jak yanco.

Offline Andrea Martelli

• VIP
« Odpowiedź #31, 04 sty 2020, 19:30 »
 :) Ale chyba się ze Mną zgodzisz Marcel że wszystko zależy od dobrego opracoania nut, jak nie masz to nie zagrasz ,a po za tym ważne jest uporządkowanie w grze typu prawidłowe miechowanie zwracanie uwagi na wartości nut itp a to wszysko w szkole niestety można sie nauczyć i tego profesorowie wymagają,Wiadomo po latach nauki  trzeba mieć predyspozycje do grania Jazzu..nie każdy ja ma..to fakt.. :)
« Ostatnia zmiana: 04 sty 2020, 19:55 wysłana przez Andrea Martelli »

Offline yanco

• VIP
« Odpowiedź #32, 04 sty 2020, 19:37 »
Dziękuję za słowa wsparcia, ten zwrot ma dla mnie znaczenie bowiem jestem absolutnym odzyskiem z zamierzchłych, acz pięknych czasów. Szczerze, to już zapomniałem jak powinno się grać po szkole muzycznej, stąd nie wspominam tu o niej, choć pamiętam i szanuję bardzo te wspomnienia. Wtedy grało się różne wymagające utwory, głównie klasykę, miniatury Bacewicz, przekłady akordeonowe Chopina, Bacha, lżejsze Frosiniego, z ciekawszych np. koncert G-Dur Kurta Mahra ze szkolną orkiestrą symfoniczną.
Andrzej Krzanowski to była świeża historia..wtedy nie istniał w literaturze.
Jeździło sieę na konkursy do Wałbrzycha, Szczecinka, Katowic. Akordeony były połączone z instrumentami dętymi..w sensie kategorii. To były czasy gdy literatura muzyczna była trudno dostępna... początki ksero więc robiło się klasyczne odbitki fotograficzne. W ławkach szkolnych siadali obok koledzy, dziś znakomici muzycy, aktorzy, piosenkarze, jazzmani, rockmani, których nie wymienię przez szacunek. Długo by o tym... w każdym razie pragnę  jeśli nie odzyskać odrobiny pasji z tamtych czasów to przynajmniej pocieszyć się tak po prostu dziś. Więc z punktu upływu czasu higiena szkoły muzycznej traci na znaczeniu...w ciągu roku musiałem wszystko od nowa... poza rozumieniem rzeczy bo... tego się nie zapomina a poza tym pracuję w środowisku muzycznym. Wszystko inne na linii głowa ręka..od niemal początku. 18 stycznia minie rok jak kupiłem akordeon i mniej więcej tyle czasu podglądałem forum, a kilka dni temu opublikowałem spontanicznie swoje nagrania... ot taka historia. Ale przecież każdy z Was ma swoją.. .i wszystkie sa piękne bo słyszę to w Waszej pasji i pięknych nagraniach. Trzeba po prostu grać..mimo błędów, potknięć..spontanicznie:) Mam tremę ale już od dawna się nie wstydzę:)

Offline yanco

• VIP
« Odpowiedź #33, 04 sty 2020, 19:58 »
hm... tu powinienem zacytować Marcela, ale przez szacunek dla nestorów akordeonu w Polsce, szacunek dla świetnie muzykującej młodzieży po wydziałach akordeonu w Katowicach, Warszawie, Poznaniu, nie zrobię tego, bowiem jestem po prostu rozmarzonym, niesfornym dziadkiem, w swojej jak to mówię "norze yanora". W zasadzie nikt mnie nie słucha, poza 3 piętrami pode mną, czasem psem, żona to z zasady musi znosić, no i teraz Wy kiedy się ośmieliłem wrzucić na Forum. Wśród forumowiczów mam swoich faworytów, wspomniałem o czymś w rodzaju higieny... to ważne i potrzebne, precyzyjnie, świadomie, technicznie, muzykalnie, czysto, fraza, atakowanie dźwięku, artykulacja, od nich się uczę... a potem tu już jak rzeka rwie a czasem zwalnia. Fajnie tu być:)

Offline Andrea Martelli

• VIP
« Odpowiedź #34, 04 sty 2020, 20:01 »
 :) Dokładnie i jest to piekne że Yanco trafiłes na nasze forum i Jesteś razem z nami zawsze można sie czegoś ciekawego nauczyć od kolegi.. [toast] [akordeon]

Offline yanco

• VIP
« Odpowiedź #35, 04 sty 2020, 20:22 »
i jeszcze taka myśl... wg mnie nie ma znaczenia czy ktoś skończył szkoły czy nie, wszystkiego można się nauczyć samemu, a czasy są takie, że niemal wszystko jest dostępne...to akurat jest fenomen naszych czasów, jeśli komuś zapisane jest grać to gra, jeśli nie to słucha... słuchacze czasem budzą się po latach:)
ale to już inna historia.

Offline Pedros

• VIP
    • Mój kanał na YT
« Odpowiedź #36, 04 sty 2020, 22:48 »
Brawo, bardzo dobre wykonanie niełatwego opracowania. Czekam na więcej  :)
 [akordeon]

Offline Leszek

• VIP
« Odpowiedź #37, 04 sty 2020, 22:55 »
Fajnie tu być:)

Również się cieszę, że zawitałeś do nas i mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej  :)

W zasadzie nikt mnie nie słucha, poza 3 piętrami pode mną, czasem psem...

Nie przejmuj się, mam tak samo  ;)  Moimi jedynymi słuchaczami są koledzy z Forum i czasami odwiedzi ktoś mój kanał na YouTube  :)
Pozdrawiam  :)
« Ostatnia zmiana: 05 sty 2020, 07:46 wysłana przez Leszek »

Offline brebir

• VIP
« Odpowiedź #38, 05 sty 2020, 12:41 »
żona to z zasady musi znosić, no i teraz Wy kiedy się ośmieliłem wrzucić na Forum.

Obyś jak najczęściej "zamęczał" nas swoimi nagraniami. Pozdrawiam  [piwo]

Offline lamonalila

• VIP
« Odpowiedź #39, 05 sty 2020, 20:57 »
yanco zasłuchałam się w twoim wykonaniu, bardzo mi się podoba i jak reszta forumowiczów czekam na kolejne odsłony  :)

Offline yanco

• VIP
« Odpowiedź #40, 05 sty 2020, 21:06 »
Lamonalila dziękuję to naprawdę był spontan, takie a vista w decyzji (dziś już bym zagrał rozważniej) przyznam szczerze, że pomyślałem o Tobie bo czytałem, że szukasz opracowania a to opracowanie było polecane przez kolegów, podobała mi się też interpretacja Leszka, zwłaszcza improwizacja.

Offline lamonalila

• VIP
« Odpowiedź #41, 11 sty 2020, 23:58 »
yanco mam nuty w prostym opracowaniu i o tyle co linia melodyczna wychodzi mi jako tako to basy w stylu um pa pa ... niestety nie umiem tego utworu zagrać tak jak powinien brzmieć, cały czas jeszcze go ćwiczę może kiedyś mi zatrybi  :) dobrze że można posłuchać takich nietuzinkowych wykonań jak twoje i pomarzyć że kiedyś i mnie się uda tak zagrać  ;)

Offline yanco

• VIP
« Odpowiedź #42, 30 mar 2020, 19:26 »
wprawdzie już dzieliłem się w tym wątku swoimi zmaganiami, ale rzeczy się rozwijają zatem ponownie
ta sama aranżacja (Arrigo Tomasi) ale zagrana i nagrana na nowo

https://drive.google.com/open?id=1AjvejR-GJuZ03Slxv8OsbEck4vPZE6dB

Offline Pedros

• VIP
    • Mój kanał na YT
« Odpowiedź #43, 30 mar 2020, 20:41 »
Moje zdanie już znasz. Motywujesz do pracy okrutnie.
Dzięki - może kiedyś będzie mi dane to tak zagrać...
Twoje wykonanie jest namacalnym dowodem na to, że jednak można.
Dziękuję  :)
 [brawo] [brawo] [brawo]
« Ostatnia zmiana: 30 mar 2020, 21:08 wysłana przez Pedros »

Offline emeryt

• VIP
« Odpowiedź #44, 30 mar 2020, 22:39 »
Zdrowy i konstruktywny doping...